Bakom kulisserna på vår Youtube-kanal

2020-03-29
Mikael Blom

Vår Youtube-kanal

Idag ska ni få följa med bakom kulisserna på vår helt nya Youtube-kanal. Så här i Corona-tider behöver vi andra vägar att nå ut till er. Därför har vi startat denna Youtube-kanalen.

Vi spelar in söndagens gudstjänst på fredag kväll. Under lördagen pågår ljudläggning, klippning och publicering. Arbetet med en 40 min gudstjänst tar ca. 8 timmar.

För er som är intresserade kommer här lite mer teknisk info.

Vi använder ganska enkel videokamera. En Panasonic HC-VX1 som filmar i 4K. Vi spelar in allt i 4K för att kunna zooma digitalt i bilden vid klippningen. Där vi behöver fler kameror använder vi 4K GoPro.

Ljudet spelas in separat på en Zoom H6. Där kan vi spela in 6 kanaler samtidigt. Om inte det räcker använder vi en Yamaha TF-1 digitalmixer. Då har vi upp till 32 kanaler.

I studion mixar vi först ljudet. Sedan slår vi ihop ljud och bild i de olika tagningarna och mixar ihop multikamera-tagningar. När det är klart klipps gudstjänsten ihop och texter, intro och loggor läggs på. Sist publiceras gudstjänsten på Youtube.

Varmt välkommen till vår Youtube-kanal! Du hittar en länk till den i menyn.

Dela gärna detta

© Bengtsfors Missionsförsamling 2024
Design av Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram